HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 116. Uit De Bron van woensdag 27 januari 1999. 36e jaargang nummer 2.

Vorige Index Volgende
KAARTJE.
Op een nieuwjaarskaartje stond op een beetje vreemde manier het adres van Randerode geschreven. Het was geadresseerd aan Runderode in de Zachte Geboomtelaan. Bij het nalezen van deze adressering dacht het personeel aan een nieuw stadion. Dit laatste vind ik nu een merkwaardige gedachtegang. Ten eerste, is er soms ergens een oud stadion in Ugchelen? Dat is mij nog nooit opgevallen. Toch maar eens goed opletten. Zouden ze misschien in de war zijn met het stadion van de Adelaar in Orden? Als er ergens een nieuw stadion in Ugchelen moet komen, waar zou dat dan moeten? Alles wordt toch dichtgebouwd; op elke open plek verschijnen borden met teksten als: "hier wordt gebouwd...".
Een makelaar heeft gezegd, dat de prijzen voor de huizen de pan uitrijzen. Voor Ugchelen staan, want zitten lukt niet(!), wel 400 mensen in de wachtkamer voor één koophuis. Dat nu vind ik een zorgwekkende ontwikkeling. Het kan volgens mij betekenen, dat de huizen in Ugchelen onbetaalbaar worden. Dan moeten de mensen, die hier wonen, wij dus, straks torenhoge belasting gaan betalen, omdat anderen hier ook graag willen wonen. Het is wel leuk voor de mensen, die hun huis willen verkopen, of zou dat nu juist de bedoeling zijn? Er zijn in Ugchelen toch ook talloze mensen, die van een klein pensioentje leven. Zij moeten dientengevolge elk jaar meer Onroerende Zaak Belasting (wat een woord!), Waterschapsomslagen en Zuiveringslasten gaan betalen. Dus niet alleen, dat de rekening op de meest elementaire dingen zoals water,

gas en elektriciteit stijgt, maar ook bijbehorende zaken. Bovendien worden deze guldentjes berekend per voordeur en niet in procenten van het inkomen. Iemand, die het niet al te breed heeft, komt in verhouding tot een meervermogende voor steeds hogere lasten te zitten en als de guldentjes veranderen in euro's, dan wordt vast alles nog eens mooi afgerond naar boven. Ik bedoel hiermee maar te zeggen, dat het zo voor de gewone burger steeds moeilijker wordt. Pardon mensen, ik liet mij even gaan, maar dit moest er even uit.
Nu gaan we verder, alleen over Ugchelen. Ik wil de mensen van het Waterschap een compliment maken over de aanleg van de Winkewijertspreng. Hiervoor hebben we wel betaald, maar het is direct in de omgeving besteed en dan is het resultaat wat zichtbaarder. En wat hebben ze dat leuk opgelost hè, zo slingerend om de bomen. Het omhakken is gelukkig voorkomen.
Op de terugweg nog even bij C1000 naar binnen en daar trof ik zo'n aardige demonstratrice. Eigenaardig, dat je die niet ziet bij meneer Hubo of mijnheer Bessels. Dan kan ze je vragen: "Wilt u eens proberen, hoe prettig deze hamer op deze spijker slaat?" Of: "Anders fietsen moet ook kunnen, wilt u deze fiets eens uitproberen?" Als je dan zegt, dat je niet fietst, omdat het zo gevaarlijk is geworden in Ugchelen, zegt ze heel opgewekt: "Met deze fiets ligt u veel prettiger in het verkeer, probeert u hem maar eens even in de Zachte Geboomtelaan."

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen