HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 150. Uit De Bron van woensdag 23 augustus 2000, 37e jaargang nummer 14.

Vorige Index Volgende
ONZIN.
Flop, stug, gips.
Met deze onzin zou ik via postbus 51 iets over Ugchelen aan kunnen prijzen. Met ongeveer dezelfde drie onzinnige woorden wordt ons toch immers verteld welke landen er aan de Euro meedoen. Gelukkig voor Nederland krijg ik die kans niet en zult u het met mijn uitleg hieronder moeten doen. Nou, daar gaat-ie dan, mensen.
Flop staat voor Flink Luiden Over Park en stug staat natuurlijk niet voor de Ugchelense bevolking, daar kan ik mezelf niet op voorstaan, maar wat zou u denken van Samen Tekent Ugchelen Gaaf? En gips zou Gezondheid Innovatie Parkeerprobleem Solutie kunnen betekenen.
U begrijpt misschien al wel, waar ik het over wil hebben. Juist, over de stinkende uitlaatgassen, die in het gezondheidspark uitgestoten worden door al die voertuigen, die een parkeerplaatsje zoeken tijdens het bezoekuur. Zouden de organisatoren, die het allemaal hebben bedacht, al eens een kijkje hebben genomen bij een willekeurig ander groot ziekenhuis, zo vraag ik mij af. Er zijn toch talloze instellingen, waar een zelfde situatie voorkomt als die in de toekomst voor de Gelre Ziekenhuizen locatie Lukas gaat gelden? Ja, als je alle groen wegdenkt, dan is het misschien niet zo moeilijk. Met het groen weghalen ga je ook sleutelen aan de omgeving van de Gelre Ziekenhuizen, dus moet je wat anders bedenken. De omgeving veranderen betekent automatisch ook het milieu aantasten en dat willen we toch niet? Gelukkig voor de bedenkers van het plan is er een "kastje-muur" systeem bedacht. Over het parkeerprobleem moet je nu niet meer bij hen zijn, dat wordt

bijvoorbeeld (BV) een ander, die daarover gaat. Drie andere woorden komen bij mij dan in beeld, die geen afkorting zijn maar gewoon dezelfde inhoud hebben: slim, zijn, sterk.
Want behalve voor het bouwen, moet er tegenwoordig ontzettend veel geld besteed worden aan het parkeerprobleem en de te verwachten verkeersstroom. Jammer voor Ugchelen, maar dat geld is er niet.
Daarbij komt het probleem, dat, als je groter groeit, er meer personeel komt. Fietsen beschikbaar stellen aan verpleegsters, die vaak bij nacht en ontij over straat moeten, is natuurlijk bij voorbaat al een flop.
Dan maar stug volhouden, dat er gestudeerd wordt op het vervoersprobleem. Ziet u het al voor u, de auto's, die zich met de ingepakte warme prak door het verkeer worstelen, samen met de auto's van de leveranciers, die van alles aanvoeren en wagens, die van alles afvoeren, want het zijn toevallig niet dezelfde! Daar kan geen spreiding van het bezoekuur tegenop.
Ik hoop toch zo, dat eerst de circulatie van het verkeer zodanig geregeld wordt, dat het geen chaos wordt. Ik denk, dat men samen met de Dorpsraad en de omwonenden alle mogelijkheden in hoorzittingen voldoende moet uitpraten, wat alle alternatieven kunnen zijn en dat eerst die voorzieningen in Ugchelen aangebracht moeten zijn, voordat er ooit verbouwd wordt.
Laten we samen de röntgenfoto's van die voorzieningen maar eerst eens goed doornemen, anders ligt Ugchelen in het gips en dat is er zeker niet binnen de zes weken af. Flop, stug, gips!

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen