HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 3. Uit De Bron van woensdag 1 december 1993, 30e jaargang nummer 21.

Vorige Index Volgende
SINTERKLAAS IN UGCHELEN.
Sinterklaas heeft zijn intrede gedaan in Ugchelen. De Middenstand heeft zijn best gedaan om de oude heer goed te ontvangen.
Ik dacht, dat het goed was om de goedheiligman eens te vragen, wat hem nou het meest was opgevallen in vergelijking met het vorige jaar.
- Ook om eens te testen, of hij niet door zijn ouderdom wat aan geheugenverlies zou lijden - dacht ik.
Het is mij erg meegevallen.
De Sint begon met te vertellen, dat het hem als eerste was opgevallen, dat men eindelijk is begonnen met de bouw van de bibliotheek. Hij vervolgde, dat er in Ugchelen overigens prima voor hem wordt gezorgd.
"Het was bijna niet te doen, met het paard op die oude daken aan de Batenburg. Vorig jaar heeft mijn beste herstel-Piet nog fluks een gat moeten repareren, omdat mijn paard nog door een dak was gegaan. Gelukkig hebben de bewoners niets gemerkt, want zij waren op vakantie naar Benidorm in mijn thuisland; het grootste winter-bejaardenoord van Europa. Of moet ik nu zeggen: senioren-oord? Tegenwoordig weet je het niet meer. O, over senioren gesproken, dat is ook wat bij jullie in Ugchelen; zo vervolgde hij. Ik heb in de krant gelezen, dat er geen woon-zorgcentrum komt. Woon-zorgcentrum, is dat niet een mooi woord voor een bejaardenhuis?
Nou, wees daar maar niet rouwig over, ik kan mij ook nog best

redden, hoor, en ik ben véél ouder."
Ik wierp voorzichtig tegen, dat een heilige toch geen verzorging meer nodig heeft?
"Ja, wis en waarachtig wel," zo batterde hij door: "Neem mijn knechten nou en mijn paard, niet te vergeten! Nee, Uwe Kijker, nou moet je niet net zo kinderachtig doen als die Dorpsraad van jullie en bij de pakken neer gaan zitten!"
Ik opperde, dat de Dorpsraad niet de hele gemeenteraad in de zak kon stoppen en Sinterklaas misschien wèl.
"Ha, ha, die Uwe," bulderde de Sint: "Denk toch eens eventjes na; in de zak stoppen en dan naar Benidorm, heerlijk in de zon zitten? Nee, dat geeft te veel consequenties: dan moeten er weer anderen voor in de plaats komen en moeten de verkiezingen nóg vroeger gehouden worden. Nee, laten de mensen nu eerst maar eens goed kijken, van welke partij de verkiezingsprogramma's voor de gemeenteraadsverkiezingen goed voor Ugchelen zijn. Dat kunnen ze nu op hun gemak bekijken. De mensen hebben dat dan zelf in de hand en Sinterklaas hoeft zich er niet mee te bemoeien. Zeg, nu sta ik mijn tijd wel erg te verdoen; een heilige gaat niet met pensioen, zoals je weet en in deze tijd heb ik het erg druk. Tot volgend jaar!"

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen