HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 5. Uit De Bron van woensdag 12 januari 1994, 31e jaargang nummer 1.

Vorige Index Volgende
GELUKKIG NIEUWJAAR!.
Bij het wensen van een gelukkig nieuwjaar kijk ik even terug, wat het jaar 1993 Ugchelen heeft gebracht. Ik weet zo een paar dingen te noemen, u ook nog?
De Vrouwenvereniging... gek, dat ik daar het eerst aan denk... heeft zijn 25 jarig bestaan gevierd en een blijvend monument opgericht in de vorm van een vrouwenbos. Dat moet nog een beetje groeien, maar over 25 jaar moet u maar eens zien, wat een geweldig veelzijdig bos het is geworden. Met allemaal bomen, die hier in Nederland thuishoren. Ja, ja, dus géén Joegoslavische lente-eik of een Somalische op-vlieg-den, of weet ik veel, hoe die vreemde bomen allemaal mogen heten.
Gelukkig gaan we niet helemaal terug naar het oorspronkelijke landschap, want dan hadden ze een stuivende zandvlakte moeten maken en daarop kan je niet goed met je hondje terecht.
Ik kan nog een paar andere Ugchelense wapenfeiten van het afgelopen jaar noemen: de Dorpsraad Ugchelen is opgestapt. Daar hoor je toch maar weinig mensen over. Ze hadden net zo'n aardige rubriek in De Bron, met een nieuw vignet en zo... (De Bron kon toen niet achterblijven en is ook in een nieuw jasje gestoken).
Ze hebben wel een enqute onder de ouderen in Ugchelen gehouden; wat zou daarmee gedaan zijn? Wie vraagt daar nu eens naar?
De bibliotheek wordt gebouwd; het parkeren daar en het probleem met de bibliotheekbussen schijnt

opgelost te zijn. Er komt géén woon-/zorgcentrum en de voorbereiding voor het geluidscherm is nu in kannen en kruiken; dat karwei heeft de Dorpsraad "plat".
De gemeente vindt het kennelijk ook best; die lieden van de Dorpsraad waren maar lastig en ze zouden het de gemeente eens moeilijk kunnen maken met Sociale Vernieuwing. Nou, wat dt inhoudt, weet ook nog niemand.
De Dorpsraad heeft bij het helpen oplossen van het verkeersproblemen van bijvoorbeeld het parkeren in het Ugchelense winkelcentrum niet zijn zin gekregen. Anders zou er toch een mooi stukje Ugchelense folklore verloren zijn gegaan!
De Muziekvereniging Ugchelen heeft alweer drie jaar zonder ruzie te maken vrolijk doorgespeeld, bloeit, groeit en verlost ons van het oud-papier!
Maar mensen, de Carnavalsvereniging... Zijn wij in Ugchelen daar niet geschikt voor? Wat moeten we nu, aan het eind van februari, zonder een eigen carnavalsprins...
Gaat er dus toch een stukje Ugchelense folklore verloren!
Maar gelukkig gaat de buurtvereniging Ugchelens Belang het Dorpshuis verbouwen en van deze club hebben we, als we de Wegwijzer voor Ugchelen er op naslaan, toch nog héél wat activiteiten in het nieuwe jaar te verwachten.
Dat geeft de burger moed!
Een voorspoedig 1994!

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen