HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 16. Uit De Bron van woensdag 15 juni 1994, 31e jaargang nummer 12.

Vorige Index Volgende
VADERDAG.
Vaderdag nadert en ik denk, kom, ik ga eens in ons eigen winkelcentrum(p-je) rondkijken, waar ik hem eens een plezier mee kan doen. Wel, daar hebben we toch zat winkels voor in Ugchelen. Ik wist het nog niet: een rozenstruik voor in z'n tuin, of een cadeaubon voor de kapper, want mijn vader loopt met zo'n Einstein-pruik rond.
Het is mooi weer, wat heel erg mijn goede stemming be´nvloedt. Ik dacht, laat ik eens rondstappen in ons mooie dorp; misschien doe ik wel wat inspiratie op voor mijn volgende "kei".
Zo kom ik op de Albert Schweizerlaan terecht en ik zie bij een prachtig stadsmeubel, zoals een abri tegenwoordig heet, twee mensen, die kennelijk op de bus staan te wachten. Op zichzelf niet zo verwonderlijk, ware het niet, dat ik, goed ge´nformeerd door de nieuwe uitgave van de "Wegwijzer", wist, dat bus 13 daar nooit meer zou komen. Ik groette beleefd en zei met een smoesje met "mooi weer vandaag", dat naar mijn beste informatie de ringlijn was opgeheven. Tenminste, die kant uit. De reactie, die ik kreeg, was te verwachten. Zij waren hier niet zo bekend en waren vroeger ook eens zo gegaan. Waarom was er dan niets over vermeld bij deze halte, nog mooier, waarom dan zo'n mooi hokje, zonder dat er ook maar één bus stopte? Ja, ik mompelde maar wat over bezuiniging en zo, wees ze op de kale staak, waar vroeger eens een bushaltebord op had gezeten

en maakte mij zo snel mogelijk uit de voeten om nog niet meer slecht te beantwoorden vragen op mij afgevuurd te krijgen.
Mijn weg vervolgende, bedacht ik, dat ik ook maar eens een blik moest werpen op de andere bushaltes in Ugchelen, om te kijken, hoe het daarmee was gesteld. Misschien stonden daar wel vermeldingen, dat de halte is opgeheven. Dat was vorig jaar immers zo'n gedoe met lijn 110. Tot mijn stomme verbazing kom ik tot de ontdekking, dat we er in Ugchelen een buslijn bij gekregen hebben! Na enig gepuzzel, want dat is toch niet zo eenvoudig, had ik de nieuwe dienstregeling ontcijferd. Lijn 21 komt eens per dag van Kootwijk, gaat door... echt waar! Door Ugchelen, gaat naar het station en komt na verloop van tijd weer terug. Blijkt mijn zo geroemde dienstregeling in de "Wegwijzer" t˛ch niet volledig te zijn!
De vorige keer heb ik u juist zo'n mooie dorpsachtige bus beschreven: in de vroege morgen naar de markt en 's middags weer terug. Heb ik even een vooruitziende blik gehad!
Zo rondstappend, kom ik bij mijnheer Hubo terecht en koop voor mijn vader zo'n handig rekje, waar je allemaal spullen en gereedschap in kan bergen. Want als ik dat niet had gedaan, had ik niet geweten, hoe ik vaderdag en het bus-fenoneem in één kei bij elkaar had moeten praten.
Zo gaat dat in Ugchelen.

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen