HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 47. Uit De Bron van woensdag 29 november 1995, 32e jaargang nummer 21.

Vorige Index Volgende
WENSEN.
Sinterklaas is weer ontvangen door de besturen van de Middenstandsvereniging Ugchelen en van Ugchelens Belang. Hij zag er helemaal niet moe uit. Even was het schrikken, toen het paard begon te steigeren aan het begin van de rit; maar twee van de talrijke ervaren Pieten hadden het paard snel in toom. Het paard zal wel een beetje moe zijn geweest en dat is niet zo verwonderlijk. Iedereen vraagt de Sint, of hij niet moe is, maar het paard is misschien nog wel moeier. En dan al die Pieten, die zich snel op vaak wonderbaarlijke wijze door de menigte bewegen?
Toch moet Sinterklaas snel van het ene winkelcentrum naar de andere gewipt zijn, want even daarvoor had ik de Sint in een ander stadsdeel ontwaard. Voor zover ik weet, heeft de Sint geen broer, die erg op hem lijkt, maar nu draaf ik misschien teveel door. Als ik naar de glunderende gezichten van de kinderen kijk, begrijp ik wel, waarom de Sint zo'n hoop moeite doet om zich snel van de ene plek naar de andere te begeven.
Omdat ik mij dit allemaal bewust ben en de Sint eigenlijk niet voor volwassenen komt, maar alleen maar voor de kinderen, heb ik de Sint maar heel even van zijn werk afgehouden. Hij was goed ge´nformeerd, doordat hij De Bron ook leest. (Hoe heeft-ie daar nog de tijd voor?)
Sinterklaas was ingenomen met mijn geschrijf, want dat scheelde hem met zijn werk, zo vertrouwde hij me toe. Kijk maar, je schrijft over een bord, dat verdwenen was en een week na het verschijnen van De Bron: nieuw bord. Je schrijft over de troep bij de Mettaweg: actie van de gemeente.

Over toeval wilde de Sint niets horen. Schrijf ook maar nog eens over het winkelcentrum, daar heeft de Middenstandsvereniging een welkomstgedicht over gemaakt. Als de mensen van de gemeente dan lezen, dat men in Ugchelen een veilig bestraat winkelcentrum wil, hoef ik dat niet weer bij de gemeente te bestellen. Kaart dan ook maar meteen de vraag aan voor een speelterrein voor de kinderen in Ugchelen; het kan geen kwaad, als dat dubbel wordt gevraagd. Soms komen er dan twee.
Misschien komen er ook twee apotheken; de Sint was niet zo gecharmeerd over het gemor rond de apotheek.
Wat hij erg verwarrend vond was, dat hij een hele tijd niets gehoord had over de bouw van het zorgcentrum. Hij was dan ook erg verbaasd over de bijlage in De Bron een uitnodiging van De Dorpsraad Ugchelen hierover te zien. Over de bouw van maar liefst twee zorgcentra! Alleen wist hij niet zo goed, wat hij het andere jaar moet doen, als het gebouw van de Indische Nederlanders klaar is. De Sint zit nog steeds met het feit, dat de Zwarte Pieten "knechten" worden genoemd. Nu hebben de Zwarte Pieten wel een voorkeursbehandeling bij hun sollicitatie bij de Sint, maar hun flexibele arbeidscontract riekt naar discriminatie vanwege hun dag en nacht in touw zijn!
Ik heb de Sint toevertrouwd, dat ik dat in mijn artikeltje zal vermelden en omdat het dan door kennelijk zeer invloedrijke figuren wordt gelezen, komt dit wellicht in orde.
In Ugchelen is het tenslotte zó!

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen