HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 49. Uit De Bron van woensdag 17 januari 1996, 33e jaargang nummer 1.

Vorige Index Volgende
WERK.
Aan het begin van het nieuwe jaar is het altijd een goede gewoonte om elkaar een gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen.
Daar wil ik natuurlijk niet bij achter blijven; dus bij deze, graag gedaan. Weet u het nog? In het begin van het vorige jaar heb ik wat voorspellingen gedaan en het jaar 1995 zo overziend, ben ik nieuwsgierig, wat daarvan is uitgekomen.
Dat de diverse jubilea een succes zouden worden was niet zo moeilijk te raden: de vijftigste verjaardag van de bevrijding en die van de gymnastiekvereniging DIO horen een beetje bij elkaar en ik heb hierover in deze kolom reeds mijn zegje gezegd.
Dat de onbeweeglijke gemeentelijke milieuafdeling zich niet zou verroeren voor de motorblok-sloperij van Brink was ook voorspelbaar. Ze hadden kennelijk wel iets goed te maken en hebben daarbij aan de Mettaweg hun beste beentje voorgezet, maar aan de smeerboel bij Brink is voorlopig nog geen einde en het zal dit jaar nog wel niets worden ook. Alhoewel, als één of andere projectontwikkelaar er lucht van krijgt, dat je er ook gewone (dure) huizen kunt neerzetten, dan wordt er wellicht wèl gauw werk van gemaakt.
De wateroverlast bij de scholen in de Bouwhof is inderdaad verdwenen, maar aan de Cloese "wordt nog gewerkt".
Zat ik er letterlijk een beetje naast met de leegstand aan de Boogaardslaan, maar daar heeft het bedrijf op aanhangwagengebied van Hofstede toch mooi werk van gemaakt. Die heeft een gat in de markt gevonden, vertelde de Apeldoornse Courant vorig jaar. Nu heb

ik vaak slecht bestrate markten bezocht, ook in het buitenland, maar ik heb er toch nooit een gevonden, waar een gat in te ontdekken viel. Maar dat zal wel aan mij liggen.
Al met al heb ik het met mijn voorspellingen begin vorig jaar toch niet slecht van afgebracht. Wat niet wegneemt, dat er nog steeds zaken in Ugchelen spelen, die het noodzaken, de vinger aan de pols te houden.
Dat de ouderen vorig jaar weinig van zich hebben laten horen, is mij erg opgevallen. Aan het begin van het jaar was dat niet zo verwonderlijk; de meesten van hen hadden druk werk met de voorbereiding van de invasie van de Canadese gasten. Zouden ze daar erg moe van zijn geworden?
Wat ik niet heb voorspeld, maar wat ik erg goed heb gevonden, is de instelling van het dorpsmeldpunt. Prachtig, dat woord alleen al. Daar hebben ze in (het dorp) Apeldoorn, wat zo graag stad wil worden, wel aan moeten wennen. Dat er ook nog dorpen bestaan en niet alleen maar wijken. Het begrip wijkmeldpunten bestond al. Maar dorpsmeldpunten... Goed hè. Bent u er al geweest? In het gebouw van Ugchelens Belang op vrijdagochtend. Het werkt ook telefonisch.
Ook de vergadering van de Dorpsraad is zonder problemen voorbijgegaan. Eén ding moet mij van het hart, misschien kan de Dorpsraad wat vaker vergaderen? Dat is natuurlijk ook een beetje eigenbelang, want dan hoor je tenminste, wat er in ons dorp leeft.
Want in Ugchelen slaapt men niet alleen; er wordt ook nog gewerkt!

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen