HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei 24 kB de Kei 

Om de Kei nummer: 83. Uit De Bron van woensdag 2 juli 1997 - 34e jaargang nr. 13

HOOFDPIJN.
Hoofdpijn is een veel voorkomende kwaal. Er zijn heel weinig mensen, die zeggen, dat ze nooit last hebben van hoofdpijn. Als een aspirientje niet helpt en het wordt langdurig, moet je naar de dokter. Tenminste, er schijnt nog een mogelijkheid te zijn. Ik las namelijk een uitnodiging voor informatie over verschillende soorten hoofdpijn in motel De Cantharel. Kunt u zich zo'n bijeenkomst voor de geest halen? Mensen, die met sloffende tred en met een moeizame frons op hun voorhoofd de zware tocht ondernemen vanuit hun auto naar de receptie van De Cantharel. Want op de fiets zullen ze wel niet komen. Fietsende mensen hebben geen hoofdpijn, die moeten goed uitkijken en dat kan niet als je scheel ziet van de hoofdpijn. De mensen, die al op vakantie zijn, komen ook niet. Bij vakantie heb je ook wel eens last van hoofdpijn, maar dan weet je veelal waar het van komt. Dat is de andere dag dan weer over, alhoewel er mensen zijn, die elke vakantiedag opstaan met een kater. U begrijpt wel, dat ik de mensen, die lijden aan migraine graag even buiten dit verhaal wil houden, aangezien migraine-aanvallen heel naar zijn en waarmee niet te spotten valt. Ik wil mij hier beperken tot de stress, welke vaak aanleiding is voor hoofdpijn. Het probleem hierbij is, dat die mensen eigenlijk op vakantie zouden moeten, maar vanwege hun werk niet kunnen. Er moet nog zovéél gebeuren en dan nog met vakantie gaan, dat kan er niet bij. Eigenlijk hebben die ook geen tijd om naar De Cantharel te gaan.

Want dan horen ze, dat ze beter meer afstand tot hun werkzaamheden moeten nemen en eigenlijk met de fiets hadden moeten komen. Dan zie je ze nadenken kan dat eigenlijk wel en waar is de fiets? Die was uitgeleend aan de buren, want die wilden toch zo graag met de Ugchelense rijwiel-vierdaagse meedoen? De buren klagen nooit over hoofdpijn; alhoewel ze nooit fietsen. Ze klagen nu over pijn ergens anders, maar dat gaat snel over.
Mooi he, die fietsvierdaagse, daar is Ugchelen toch weer heel groots mee. Een paar mensen bij Hotel Prinsen vroegen mij of Ugchelen elk jaar zo massaal op vakantie ging! Ik legde uit, waar het hier om ging en vertelde ze van een Ugchelenaar, die elke keer voor wel 500 gulden aan bloemen en planten in zijn tuin kocht en als zijn tuin er schitterend bij stond met de caravan naar het buitenland trok. Vorig jaar was hij naar Frankrijk geweest en had het meest slechte weer sinds mensenheugenis getroffen. De mensen ter plekke vertelden hem, dat het sinds 80 jaar niet zo slecht geweest was en het lag aan het gat in de ozonlaag en aan Tsjernobyl en zo. Ik vraag me af, hoe het dan kwam, dat het 80 jaar geleden zo slecht was; de oorzaak was toen zeker de uitvinding van de radio. Mensen moeten overal een verklaring voor hebben. Je krijgt er hoofdpijn van! Daarom toch maar snel op vakantie en ik hoop, dat u mij na de vakantie weer in goede gezondheid mag lezen.

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".



Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen