HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 134. Uit De Bron van woensdag 17 november 1999, 36e jaargang nummer 20.

Vorige Index Volgende
BEVESTIGING.
Met de titel hierboven zet ik u misschien op het verkeerde been. Omdat in De Bron het kerkelijk nieuws prevaleert, zou u wellicht aan een andere bevestiging kunnen denken, dan in mijn bedoeling ligt. Maar deze keer gaat het niet over een bevestiging van een kerkelijk leider. Ook niet over de bevestiging van één of ander voorwerp aan de wand. Dat is allemaal te simpel gedacht. Nee, uwe dienstwillige kijker heeft het onderwerp op zichzelf gericht. Wat is namelijk het geval: ik lees in de wekelijks aangevoerde drukwerken een artikel over de bieb in Ugchelen. Alleen al bij het woord Ugchelen lees ik verder, maar dan met een misschien iets kritischer blik op het plaatselijke nieuws dan gebruikelijk. En wat lees ik: alleen in Ugchelen ontbreekt nog een mannenvereniging. Ja hoor! Van wie was die opmerking? Juist, daar heb ik indertijd iets over geschreven in verband met de Vrouwenvereniging van Ugchelen.
Dan lees ik in de wekelijkse column van Evert Kroon, over "de snelle jongens met Eurotekentjes" in de ogen. Ook dat is een variant, die ik enige tijd geleden gebruikt heb in plaats van dollartekens. Het stemt mij buitengewoon tevree, als een ander eveneens dezelfde bewoordingen kiest, zeker wanneer ik er niet van overtuigd ben, of het grapje wel goed is overgekomen.
Overigens ging dit artikel van Evert over het verdwijnen van het taxi familiebedrijf van Gerritsen. U weet wel, die met dat bekende telefoonnummer 413 413, waar later een 5 voor moest. Wat moeten we nu met de Ronde

van Ugchelen het volgend jaar? We kunnen onze Ugchelense fietsspecialist Bart Bessels toch niet čn voor čn achteraan laten rijden. Hij is wel goed, maar niet gek. Dat mogen we dus niet van hem verlangen en ik zie het de firma Connexxion nog niet doen, om achter het peloton met een bus(taxi) te gaan rijden. De binding met Ugchelen is te ver weg. Een ander taxibedrijf of een auto van het Gelre ziekenhuis misschien? Ik realiseer me wel, dat het niet zo slim is om een ambulance, of een auto bestemd voor het vervoer van invaliden, achter een snel fietsend peloton te laten rijden; dat werkt volgens mij juist als een antireclame voor de fietssport.
Met de aanname van de plannen over een aan te leggen ijsbaan werd ook een eerder "hot-item" van Uwe Kijker met betrekking tot de schaatssport in Ugchelen bevestigd. Als het nu nog eens een keertje wil gaan vriezen, komt de brandweer zeer actief hun cadeau aan de Ugchelense bevolking presenteren in de vorm van het onderspuiten van een landje. Misschien kan de verplaatsbare oliebollenkraam van Ugchelens Belang dan als koek-en-zopie tent dienen. Volgens mij kan dat rustig, want het idee om het gebied in de oorspronkelijke staat terug te brengen, vind ik persoonlijk te zot om los te lopen. Men zou dan de huizen in de buurt moeten slopen, om de oorspronkelijke houtwal, die daar liep, weer in oude glorie te doen herleven. Daar kan toch niemand meer een touw aan vastknopen, eh..... bevestigen?

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen