HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 152. Uit De Bron van woensdag 20 september 2000, 37e jaargang nummer 16.

Vorige Index Volgende
LEEG.
Het moet een raar gevoel zijn, als je als journalist op pad gestuurd wordt om een krant te vullen en er gebeurt helemaal niets. Toch moet er een met tekst gevulde krant elke dag bij de mensen op de deurmat vallen. Het kan dan gebeuren, dat er tal van geschiedenissen, die het vermelden nauwelijks waard zijn, worden opgeblazen tot een geweldig verhaal. Dat gevoel ken ik eigenlijk heel goed, want zoveel gebeurt er Ugchelen niet en om elke twee weken deze rubriek te vullen, valt niet mee. Vooral als je niemand belachelijk wilt maken of alle adverteerders van De Bron moet ontzien en de fantasierijke humor van een culinaire advertentie moet negeren. Wat blijft er over?
De Dorpsraad laat niets nieuws van zich horen en vergadert veel te weinig; misschien dit jaar al helemaal niet meer. Dus die bron is leeg. Verder schijnen de preventiemaatregelen te werken en wordt er nauwelijks ingebroken en is onze buurtagent in de weer met statiegeld flessentrekkers. Niet erg spannende tijden, dus. Er staan geen gevaarlijke criminelen meer te praten met hondenbezitters en de Ugchelseweg is herbestraat. Het motorblokken terrein wordt bebouwd en voor het schaatsen op het nieuwe ijsclubterrein bij de Tonissenlaan moeten we wachten tot het gaat vriezen.
Over vriezen gesproken, dan zitten we midden in de winter en hebben we de zomer nog niet eens afgesloten. Maar vooruitlopend op de gebeurtenissen heb ik gehoord, dat er toch iets gaat veranderen met het verlenen van onderdak aan zomergasten in Ugchelen. Vroeger

leerden we bij het spelen met het Monopolyspel, dat de grond bij bebouwing veel meer kan opleveren dan onbebouwd. Bij dat spel leerden we ook, dat een hotel meer opbracht dan 4 huizen. Tegenwoordig, maar dat staat nog te gebeuren, brengt een leeg Hotel meer dan 4 huizen op.
Wijzigingen op bestemmingsplannen volg ik daarom nauwlettend. Daarbij bemerk ik, dat er niets meer in de krant staat over kwalijke en milieugevaarlijke vuilstorten in Ugchelen. Trouwens, als men de oude vuilstort aan het eind van de Richtersweg zou bekijken, zou men zich wellicht kunnen verwonderen over de weldadige bloemenweelde, die zich daar heeft ontplooid.
De kranten worden trouw elke eerste zaterdag van de maand opgehaald, dus valt daarover ook niets te mopperen. Integendeel, de zwoegers, die hieraan medewerken, verdienen een aai over de bol. Maar over dit onderwerp heb ik het al eens gehad en om in herhaling te vallen is ook weer zo wat. De stoepen en de goten worden keurig geveegd door Circulus, dus hier heb ik ook geen kwaad woord over. Misschien zouden ze wel eens van tevoren op kunnen geven wanneer ze van plan zijn om te gaan vegen, zodat we daar dan rekening mee kunnen houden met het parkeren van onze auto of bij de ontvangst van gemobiliseerde visite.
Het is erg leeg in mijn hoofd en eigenlijk had ik volgens u deze kolom beter leeg kunnen laten, dan was de leegheid opmerkelijker geweest. Zo lig ik op des duivels oorkussen te denken.

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen