HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 27. Uit De Bron van woensdag 11 januari 1995, 32e jaargang nummer 1.

Vorige Index Volgende
DE BESTE WENSEN.
Met de beste wensen voor een goed en gezond nieuwjaar wil ik deze rubriek graag beginnen.
Het afgelopen jaar is voor Ugchelen zonder slag of stoot voorbij getrokken: de feesten met betrekking tot de eerste steenlegging, daarna tot de eerst raamlegging/aanbieding en tenslotte tot de opening van de bibliotheek.
En wat dacht u van de obligatielening voor de nieuwe aanbouw van, mag ik zeggen: ons? Ons buurtgebouw van Ugchelens Belang. Dat staat nog vers in mijn geheugen. Die lening en ook de medewerking aan de bouw is toch maar mooi geslaagd door een overweldigende deelname van de Ugchelense bevolking in die héle héte zomerperiode !
Dan de jubilea van de verenigingen Albatross en Crescendo waren ook successen van 1994.
Terugkijkend, ik weet dat het soms niet goed is, maar je kunt ervan leren, zie ik als andere markante zaken van Ugchelen: het wegvallen van de ringlijn, het behoud van de halte bij Randerode, de wateroverlast in Bouwhof-zuid, het éénmalig optreden van de nieuw opgerichte commissie Dorpsbelangen van Ugchelens Belang, het optreden van Normaal met het bijbehorende wegpoetsen van de gevolgen en een carnavalsoptreden zonder prins.
Zal ik verder gaan? Er gebeurt in Ugchelen niet veel, zeggen sommigen, maar behalve de eerder genoemde zaken, kunnen we ook nog denken aan de midwinterlichtjes-avond op 31 januari - doet u dit jaar ook mee? - en dan de traditionele Waterloopleinmarkt niet te vergeten!
Nog verder? Wat denkt u van de activiteiten

van de Ugchelse woudlopers; de koninginnedag-viering compleet met ballonnen en vuurwerk; de rijwiel-avondvierdaagse; het middagje-uit met de bejaarden-soos (of heet dat tegenwoordig senioren-soos?) van Ugchelens Belang; de scholen-vijfkamp en de intocht van Sint-Nicolaas.
Wie wil er niet in zo'n heerlijk dorp als Ugchelen wonen, waar ze met de kerst prachtige bomen plaatsen en waardoor een uniek sfeertje heerst?
Dat kom je toch nergens in Nederland tegen! Hebt u ook dat gezwoeg van die mannen gezien, om die zware bomen op hun plaats te krijgen? Dan kan je met trots zeggen, ik woon in Ugchelen en dat doen ze bij ons.
Hoogtepunten in het nieuwe jaar kondigen zich nu al aan: behalve dat de Ugchelense sportvereniging D.I.O. maar liefst 50 jaar bestaat, wordt de 25ste Waterloopleinmarkt gehouden en is er de 50ste herdenking van de bevrijding.
Voor de bevrijdingsfeesten komen er heel wat Canadezen naar Ugchelen. Daarbij speelt de middenstandsvereniging voor Ugchelen een stimulerende rol door heel hotel Prinsen af te huren voor het onderbrengen van Canadezen.
Dit jaar zie ik de herdenkingsfestiviteiten van de bevrijding op 17 april en 4 en 5 mei met vertrouwen en spanning tegemoet. Dat belooft wat! Het Ugchelense comité van Herdenking Bevrijding 50 jaar is er nu al druk mee.
Zo'n middenstandsvereniging en zo'n comité raakt bij mij de juiste snaar en voor Ól die mensen: de beste wensen!

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen