HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 37. Uit De Bron van woensdag 1 juni 1995, 32e jaargang nummer 11.

Vorige Index Volgende
GROENE DAG.
Er gaat zo'n heerlijk gevoel door me heen, als ik zie, dat het toch weer is gefikst. De blaadjes aan de bomen zijn er toch weer allemaal aangekomen. Nog meer en nog mooier dan vorig jaar. Tenminste, dat denk ik, omdat ik mij niet meer zo goed kan herinneren, hoe het vorig jaar was. In ieder geval bewonder ik elk jaar opnieuw de uitbundigheid van de natuur. Daar geniet ik van. Dan wandel ik door Ugchelen en zie de bomen in de tuinen, de struiken, de bloemen en hoe ieder voor zich de zaakjes toch maar mooi voor elkaar heeft. Het onkruid gewied; het grind geharkt en de blaadjes van vorig jaar in de groene bak.
Mooi zo, daar kunnen we met z'n allen van genieten en de toeristen zullen zeggen: ga eens naar Ugchelen, het is er zo mooi....
Wat is het daar stil, zullen ze misschien ook wel tegen elkaar zeggen. Een paar meter lopen en je bent in een mooi bos met sprengen en zo; je zou niet zeggen, dat er een stad met 150 duizend inwoners vlak bij is.
Als we al die inwoners zouden horen, zou het ons misschien wèl opvallen. Maar in Ugchelen merken we haast niet, dat er vlakbij een stad is. Of het moet de wagen zijn, die elke maandagmorgen de glasbakken komt legen. Die herrie doet je als het ware opschrikken, zo van: wat hebben jullie nu allemaal weer gedronken. Of de afrekening van de belastingen, die elke maand weer in de bus glijdt. De

gemeente Apeldoorn heeft de eer u eraan te herinneren, dat u bewoner bent en daarom verzoekt zij u beleefd om een kleine bijdrage aan de algemene voorzieningen te schenken.
Elk jaar genieten we in stilte van het wonder der natuur, daar krijgen we toch nooit genoeg van? Soms groeit er een nieuw plantje. Een mutatie. Sommige mensen zeggen, dat is nu de evolutie. Er sterven plantjes, bomen en dieren uit en soms komt er een nieuwe bij.
Dit in gedachten, bezie ik een nieuwe uitgave van de gemeente Apeldoorn, een huis aan huisblad. Het heet ook zo.
Behalve dat er de verplaatsing van onze apotheek naar de Bogaardslaan in wordt vermeld, staat onder de kop: "Natuur in de stad", dat er op 20 mei een groene dag wordt aangekondigd. Maar in een hoekje in dezelfde rubriek, lees ik (o, toeval!), dat er een alternatieve raadsvergadering wordt gehouden. Tijdens deze vergadering kan men dan één (1!) vervoer- en verkeersplan uitzoeken van 10.000 gulden wat dan echt uitgevoerd gaat worden! Nou dacht ik toch dat er van de vorige Dorpsraad Ugchelen nog een verkeersplan lag bij de gemeente, wat al járen op uitvoering ligt te wachten?
De gemeente is nog niet ontwaakt uit de winterslaap; geniet u maar van de èchte natuur.
Zo blijft het stil in Ugchelen.

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen