HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 39. Uit De Bron van woensdag 29 juni 1995, 32e jaargang nummer 13.

Vorige Index Volgende
REGENT.
Het is merkwaardig in de Nederlandse taal; als ik opschrijf: het regent, omdat ik vind, dat het écht de spuigaten uitloopt, dan denk ik: het regent is niet goed, want het is: de regent.
Deze aanhef had natuurlijk ook in het blad van "Onze Taal" kunnen staan, maar het staat in "De Bron" en dan heeft het met Ugchelen te maken.
Behalve dus, dat het regent, kan er een regent in Ugchelen zijn.
Die regent zou dan moeten regeren, om zijn functie waar te maken.
Hij is niet zichtbaar, want als dat zo was, denk je al gauw aan een burgemeester of zo iets. Die hebben we niet meer. Ook niet meer iemand, die zo genoemd wordt. Ja, de burgemeester van Apeldoorn. Die is dan ook burgemeester van Ugchelen, maar dat bedoel ik dus niet.
Ik bedoel zo'n figuur, die ons dorp vertegenwoordigt bij officiŽle gelegenheden; iemand die iedereen kent en waar je aan kunt vragen: zeg, Ad, (ik noem maar iemand, die toevallig zo heet), zeg Ad, als we nu eens een braderie (ik noem maar iets), als we nu eens een braderie organiseren, kan jij (want het is gek, die vertegenwoordiger is zó bekend, dat je gewoon jij en jou tegen hem kunt zeggen), kan jij dit of dat regelen? En dan gebeurt het gewoon. Het wórdt dan ook geregeld.
Behalve het weer. Daar is niemand zeker van. Als het geregend had, dan was iedereen het evenement zó weer vergeten.
Maar

als het mooi weer was, dan spraken we er nog járen over....
Zoals tijdens de tijd, dat de Canadezen hier waren.
Daar moest ik dus allemaal aan denken, toen er zich weer iemand had gemeld via de media, (ik zal even geen naam noemen), om een aantal evenementen in Ugchelen te regelen.
Maar helaas, tot nu toe regent het....
Dan lees ik in de krant, dat Apeldoorn een Eurotop wil organiseren. Omdat ze zoveel ervaring hebben opgedaan met de Canadese intocht. Dat betekent dan zeker, dat er weer een oproep geplaatst wordt om een EuroparlementariŽr (wat een woord) onderdak te verschaffen. En dat we dan een parade op de Loolaan hebben, waarop we alle EuroparlementariŽrs voorbij zien flaneren.
Krijgen we bij Ugchelens Belang een Europarlement-clubhuis, waar men achter in de tent evenementen organiseert voor de Ugchelense EuroparlementariŽrs, die bij Hotel Prinsen en in Motel De Cantharel zijn ondergebracht. Lijkt me hartstikke leuk.
Dan komen we weer in het nieuws, omdat wij in Ugchelen zo leuk het dorp met blauwe Euro-vlaggetjes hebben versierd!
Houden we een Ugchelense Euro-fiets-vierdaagse voor EuroparlementariŽrs met een route langs de Europaweg. Want als de regenten het hoog in de kop hebben, dan moet het goed in detail geregeld zijn.
Als het dan maar niet regent....

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen