HOME


Gastenboek
Om Ugchelse Kei de Kei 

Om de Kei nummer: 125. Uit De Bron van woensdag 2 juni 1999. 36e jaargang nummer 11.

Vorige Index Volgende
PARTNER.
In de krantenberichtgeving over Ugchelen komen soms merkwaardige zaken voor. Zo was er laatst een artikel over de Gelderse Papiergroep, die een partner zoekt voor de vestiging in Ugchelen. Met een grote kop over wel zes kolommen wordt een verhaal in de krant gezet, waarvan ik bij het nalezen geen bal gesnapt heb. Nu ben ik een leek, zeker op het gebied van papierfabricage en ik lees alleen het artikel, omdat het woordje Ugchelen in de kop wordt vermeld. Ik krijg het vermoeden, dat degene, die het geschreven heeft, er ook niet zoveel van snapt. Het is overigens een weinig samenhangend verhaal over een niet interessante aandeelhoudersvergadering, waarin het woordje divident met een t wordt geschreven. De aandeelhouders maken ruzie met de accountant over de hoogte van het dividend en de directie wil met zuinig beleid de productie in Ugchelen verhogen. Voor die verhoging zoekt men nu een partner. Dat is het hele verhaal. Om daarover een artikel te schrijven, wat ook nog leesbaar moet zijn voor niet ingewijden, valt niet mee, dus ik vergeef het de schrijfster.
Vooral het zoeken naar een partner intrigeert mij. Hoe zou dat moeten? Is er een blad, waarin contactadvertenties staan van papierfabrieken? Zo in de trant van: "Een riant in het Gelderse bos gelegen, tamelijk forse, bankpapiermaker op leeftijd, maar die zich nog jong voelt, zoekt partner, om samen de productie te verhogen. Mannelijk of vrouwelijke eigenschappen geen bezwaar, als hij of zij maar een flinke duit in het zakje wil doen."
Misschien is het wel de

bedoeling van het artikel in de krant geweest. Omdat er niet een blad voor zulke groepscontacten bestaat, is het verhaal wellicht een onderwerp van gesprek in één of andere club van wijze mannen en of vrouwen. Onder het opsteken van een sigaartje, want dat doen vrouwen ook in zulke clubs, spreekt de één de ander aan: "Zeg, Pierre, weet jij waar Ugchelen ligt?" "Ugchelen? Is dat niet een plaatsje aan de Rivièra?" "Nee, man, het ligt ergens tegen Apeldoorn aan. Ze zoeken een partner met veel geld. Voor een fabriek, waar ze het bankpapier nota bene zelf maken! Ha, ha! Trouwens, ik ben zelf in Ugchelen geweest met Koninginnedag. Met mijn eigen partner, dat wel! Maar ik moet zeggen, het was een mooi feest. We hebben genoten. Eerst kinderen, die een ontbijt kregen en die daarna aan spelletjes deelnamen. Ik heb later in de krant gelezen, dat het er wel zeshonderd waren. Dat is veel, ik wist niet, dat ze in Ugchelen zoveel kinderen hadden! Er was ook een optocht en dat doen ze elk jaar. Daarin worden mensen rondgereden, die kennelijk erg belangrijk zijn voor de Ugchelense gemeenschap. Volgend jaar zullen ze er nog wel een schepje bovenop doen, als de koninginnedag gecombineerd wordt met de bevrijdingsfeesten. Ik heb gehoord, dat ze nu al bezig zijn met de voorbereiding daarvan.
Misschien word jij dan wel rondgereden als nieuwe partner van de papierfabriek? Ik denk, dat ze nog wel een sponsor kunnen gebruiken."

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen