HOME


Gastenboek

Om de Kei nummer: 147. Uit De Bron van woensdag 31 mei 2000, 37e jaargang nummer 11.

Vorige Index Volgende
OPRUIMING.
Eerst is er helemaal niets te merken, maar op een gegeven moment is het dan zover. Iedereen schijnt wel te willen, maar wacht eerst even af, of de buren er net zo over denken. Zo ging het ook met de versiering van de straten in ons dorp. Het duurde heel lang, voordat men op gang kwam, maar toen barstte het los. Wat dit betreft, kunnen we op een geslaagd feest terug zien. Ugchelen is er echt in positieve zin uitgesprongen. Heb ik mij in het verleden wel eens kritisch opgesteld ten opzichte van de buurtvereniging, welnu, deze keer alle lof, hoor! Nu is het alweer voorbij. Onze dorpsagent zal zijn prachtig gala-uniform weer tussen de mottenballen hebben hangen en alles komt weer in het gareel. Nou ja, alles... Op het moment, dat ik dit schrijf, zijn de toegangen van Ugchelen nog steeds versierd. Het groen, dat er nog aanzit, wordt steeds bruiner, maar dat is kenmerkend voor ons natuurlijke groen. Weet u, dat op zo'n manier ook de Canadese herfst wordt ge´miteerd? Daar lijkt het mij nog te vroeg voor. Misschien zijn er wel plannen, om deze erebogen oranje te maken. We zullen het maar eens afwachten.
In Beekbergen en in Hoenderloo heeft men intussen wel alles oranje gemaakt met Euro 2000 in het vooruitzicht. Ik vraag me nu af, waarom Ugchelen dat ook niet doet, maar men wacht misschien op de buren. Het kan zijn, dat we ons niet zo aangesproken voelen of uitgeblust zijn door de inspanningen, die tijdens de bevrijdingsweek zijn geleverd.
Daarover gesproken, in de

Revue hebben de drie dames met hun roddelpraat mij wel nieuw voer gegeven. Ze hebben bij hun tipgevers over de roddeltjes zonder resultaat gevraagd wie toch die Uwe Kijker is. Bij hun optreden vroegen ze dat ook nog eens aan de zaal, maar Uwe Kijker kan er toch altijd bij zijn? Want Uwe Kijker, dat bent u, waarde lezer, ik ben er alleen maar om weer te geven, wat u ziet!
Dus als u nieuws heeft over Jan Varkenshaas of Willem Wip, even een briefje aan Uwe Kijker in de bus bij de kerk en ik ga er wel over schrijven. Alle onderwerpen zijn welkom en zo te horen, was er aan onderwerpen geen gebrek. Het hoeft natuurlijk niet altijd over personen te gaan; zakelijke mededelingen zijn ook welkom.
Zo is mij opgevallen, dat Circulus een nieuwe huilbezem in dienst heeft. Nadat de optochten en de versiering uit het straatbeeld waren verdwenen, kwam Circulus de boel schoonmaken met een nieuw soort stofzuiger. Kon men het apparaat vroeger al stratenver aan horen komen en nog gauw even de auto verplaatsen, die voor de deur staat, nu bij de nieuwste schoonmaak is mij deze éénzitter stofzuiger opgevallen. Bijna geluidloos doet deze zijn werk en de chauffeur zit er zeer comfortabel in. De techniek staat voor niets! Zo zijn Teun en Gerrit met straatbezem, veegblik en bakfiets getransformeerd tot een comfortabel achterover leunend figuur, die met een sneltreinvaart onze straten "cleant".

"Uwe Kijker"
Deze tekst wordt elke veertien dagen met toestemming overgenomen uit het Ugchelense Kerk- en Nieuwsblad
"DE BRON".

Vorige Index Volgende

Copyright © 1996 -
Uwe Kijker / DE BRON / Gert Woutersen